Πολιτική επιστροφών

Μια συχνή ανησυχία του διαδικτυακού αγοραστή είναι η πιθανότητα να μην ανταποκρίνεται πλήρως το προϊόν που αγόρασε στις προσδοκίες του λόγω λανθασμένης επιλογής, διαφορετικού μεγέθους κλπ. Για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα αυτή έχουμε δώσει μεγάλη προσοχή κατά το σχεδιασμό της ιστοσελίδας, έτσι ώστε να παρέχονται:

 • Ευκρινείς και αυθεντικές εικόνες των προϊόντων.
 • Ενημερωτικά videos. 
 • Ενημέρωση σχετικά με την ονομασία του οίκου κατασκευής. Στην PlusMED θα βρείτε μόνο επώνυμα προϊόντα.
 • Λεπτομερείς οδηγούς μέτρησης μεγέθους για τα είδη που έχουν διαφορετικά μεγέθη.
 • Οδηγούς επιλογής του κατάλληλου βοηθήματος (π.χ. αθλητιατρικά βοηθήματα).
 • Λεπτομερή χαρακτηριστικά του κάθε προϊόντος.
 • Ενδείξεις χρήσης (π.χ. στα ορθοπεδικά είδη).
 • Σε περίπτωση που υπάρχει κάποια αλλαγή στα χαρακτηριστικά ενός προϊόντος και δεν έχει προλάβει να γίνει η αντίστοιχη αλλαγή στο site, θα ενημερωθείτε κατά την παραγγελία σας.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Για να αποφευχθεί η πιθανότητα ύπαρξης ελαττώματος γίνεται έλεγχος των προϊόντων πριν από την αποστολή από το εξειδικευμένο προσωπικό μας όσον αφορά τυχόν εμφανή ελαττώματα.

Για τυχόν ελαττώματα ή προβλήματα κατά τη χρήση των προϊόντων η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά την κατασκευάστρια εταιρία εκτός από τις περιπτώσεις καταστροφής κατά τη μεταφορά, ή κακής πρακτικής κατά την αποθήκευση από την εταιρία PlusMED.

Εκτός από τις περιπτώσεις ελαττωματικού προϊόντος, ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να επισρέψει το προϊόν που αγόρασε, ανεξαρτήτως αιτιολογίας. Παρακάτω ακολουθούν οι όροι και οι τρόποι επιστροφής των προϊόντων.

 

Όροι Επιστροφής

 1. Δικαίωμα επιστροφής έχετε μόνο εφόσον υπάρξει άιτημα επιστροφής εντός 14 ημερών από την ημερομηνία αγοράς του προϊόντος που προκύπτει από την ημερομηνία έκδοσης της απόδειξης.
 2. Σε περίπτωση επιστροφής με υπαιτιότητα του πελάτη και για προϊόντα βάρος έως 5 kg χρεώνεστε με το ποσό των 5 € εφόσον επιστραφεί με δική σας χρέωση ή 7,50 € εφόσον αποσταλεί με δική μας χρέωση μέσω της συνεργαζόμενης εταιρίας ΕΛΤΑ courier. Αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με το κόστος επιστροφής σε περίπτωση υπαναχώρησης του πελάτη, δείτε στην τελευταία παράγραφο της παρούσης σελίδας.
 3. Σε περίπτωση μη παραλαβής και εφόσον το προϊόν έχει ήδη αποσταλεί από το κατάστημά μας, ο πελάτης επιβαρύνεται με το κόστος της αποστολής και επιστροφής.
 4. Απαραίτητα μαζί με το προϊόν θα πρέπει να επιστραφεί η απόδειξη αγοράς.
 5. Η συσκευασία δεν θα πρέπει να έχει παραβιαστεί και να βρίσκεται στην αρχική της κατάσταση όπως ακριβώς εστάλλει. Τα στοιχεία της συσκευασίας θα πρέπει να βρίσκονται σε αντιστοιχία με τα στοιχεία του προϊόντος (Serial Number, LOT number, κλπ).
 6. Δεν είναι δυνατή η επιστροφή καλτσών, καλσόν, βοηθημάτων τουαλέτας, μαξιλαριών, στρωμάτων, αναπνευστικών συσκευών CPAP - BiPAP,  και μασκών  CPAP - BiPAP για λόγους υγιεινής.
 7. Η επιστροφή χρημάτων στον πελάτη γίνεται μόνο κατόπιν της επιστροφής του αγορασθέντος προϊόντος στην έδρα του καταστήματος.

 

Διαδικασία επιστροφής
Αν παραλάβατε από το κατάστημα της PlusMED 
Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να επισκεφθείτε το κατάστημά μας και, αφού ελεγχθεί η κατάσταση του προϊόντος από τον αρμόδιο υπάλληλο, θα σας καθοδηγήσει ο ίδιος για τα περαιτέρω.

Αν παραλάβατε μέσω μεταφορικής εταιρίας
Σε κάθε περίπτωση επιστροφής θα πρέπει να προηγείται επικοινωνία με το Τμήμα Επιστροφών στο 22610 88620.

 1. Συσκευάζετε το προϊόν, ώστε να είναι προστατευμένο κατά την αποστολή.
 2. Τοποθετείτε μέσα στη συσκευασία ένα έγγραφο στο οποίο μας παραθέτετε τον τρόπο με τον οποίο επιθυμείτε να επιλύσουμε την οικονομική εκκρεμότητα, εφόσον το προϊόν κριθεί ότι μπορεί να επιστραφεί. 
 3. Το προς επιστροφή / αντικατάσταση προϊόν θα πρέπει να συνοδεύεται από όλα τα έγγραφα που συνόδευαν το προϊόν κατά την αποστολή του από την PlusMED (Πρωτότυπη απόδειξη λιανικής, Δελτίο αποστολής κλπ). 
 4. Αποστέλλετε το δέμα υπόψη Τμήματος Επιστροφών, μέσω του συνεργαζόμενου με εμάς πρακτορείου ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ courier. Σε περίπτωση που επιστρέψετε το προϊόν μέσω μη συνεργαζόμενου πρακτορείου μεταφορών, τα έξοδα θα πρέπει να βαρύνουν αποκλειστικά τον πελάτη, άλλως δεν θα γίνεται αποδεκτό από την εταιρία.
 5. Για τα ογκώδη προϊόντα θα πρέπει να προηγείται συνεννόηση για τον τρόπο επιστροφής.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση που δεν πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις για την επιστροφή του προϊόντος, αυτό δεν γίνεται δεκτό από την εταιρία μας και  επιστρέφεται στον αποστολέα του με χρέωση του ιδίου.


Κάλυψη κόστους μεταφοράς σε επιστροφή ελαττωματικού προϊόντος

 • Στην περίπτωση κτυπημένου ή κατεστραμμένου προϊόντος κατά τη μεταφορά, ο πελάτης έχει δικαίωμα να ζητήσει επιστροφή χρημάτων ή αντικατάσταση του προϊόντος, υπό την προϋπόθεση ότι το προϊόν έχει ελεγχθεί κατά την παραλαβή, παρουσία του μεταφορέα o ο οποίος και θα πιστοποιήσει το πρόβλημα (σημειώνεται ότι ο μεταφορέας είναι υποχρεωμένος να παραμείνει κατά τη διαδικασία αποσφραγίσης των προϊόντων). Στην περίπτωση αυτή, τα έξοδα επιστροφής ή της αντικατάστασης βαρύνουν την PlusMED.
 • Στην περίπτωση επιστροφής / αντικατάστασης κάποιου ελαττωματικού προϊόντος, τα έξοδα επιστροφής βαρύνουν αρχικά τον πελάτη και εφόσον αποδειχθεί ότι το προϊόν είναι πραγματικά ελαττωματικό η ευθύνη της PlusMED περιορίζεται στην υποχρέωση επιστροφής μόνο του αντιτίμου του κόστους μεταφοράς και στην αντικατάσταση του προϊόντος, ή στην επιστροφή χρημάτων που αντιστοιχούν στο κόστος του προϊόντος που πλήρωσε ο πελάτης κατά την αγορά. Το νέο προϊόν που αντικαθιστά το ελαττωματικό, αποστέλλεται στον πελάτη χωρίς επιπλέον χρέωση.
 • Η επιστροφή χρημάτων στον πελάτη γίνεται αποκλειστικά και μόνο μετά από την επιστροφή του ελαττωματικού προϊόντος στην έδρα του καταστήματος.

 

Κάλυψη κόστους μεταφοράς σε επιστροφή μη ελαττωματικού προϊόντος λόγω υπαναχώρησης του πελάτη

 • Ο πελάτης έχει το δικαίωμα της υπαναχώρησης από την πώληση εντός 14 ημερών και της επιστροφής του προϊόντος που αγόρασε, εφόσον πληρούνται οι "Όροι επιστροφής" που περιγράφονται παραπάνω.
 • Στην περίπτωση επιστροφής κάποιου μη ελαττωματικού προϊόντος τα έξοδα αποστολής και επιστροφής βαρύνουν αποκλειστικά τον πελάτη και η PlusMED διατηρεί το δικαίωμα παρακράτησης ολόκληρου του ποσού των μεταφορικών αποστολής και της αντικαταβολής.
 • ΠΡΟΣΟΧΗ: Η Plusmed παρέχει Δωρεάν ή μειωμένα μεταφορικά ως προσφορά με την αγορά κάποιου προϊόντος, η οποία ισχύει μόνον για ολοκληρωμένες αγορές και όχι σε περίπτωση υπαναχώρησης.  Σε περίπτωση επιστροφής κάποιου μη ελαττωματικού προϊόντος το οποίο έχει αποσταλεί από την εταιρία με "Δωρεάν μεταφορικά" ή με μειωμένα μεταφορικά (ενδεικτικά οι κλίμακες μειωμένων μεταφορικών είναι 1,40 €, 1,90 €, 2,90 € και 3,90 €), εκτός από τα έξοδα επιστροφής χρεώνεστε επιπλέον και με το πραγματικό κόστος της αρχικής αποστολής το οποίο αρχικά καλύφθηκε ως προσφορά από την εταιρία PlusMED, αλλά παύει να καλύπτεται σε περίπτωση επιστροφής και ακύρωσης της αγοράς με υπαιτιότητα του πελάτη. Ενδεικτικά, για δέματα βάρους έως 5 κιλά (ογκομετρικό ή πραγματικό), σε περίπτωση επιστροφής με υπαιτιότητα του πελάτη, εκτός από το κόστος επιστροφής που αντιστοιχεί σε 2,50 € (εφόσον το επιστρέψετε με δική μας χρέωση μέσω της συνεργαζόμενης με εμάς ΕΛΤΑ Courier),  χρεώνεστε επιπλέον με ποσό 5 € το οποίο αντιστοιχεί στο πραγματικό κόστος της αρχικής αποστολής και το οποίο αυξάνεται ανάλογα με το επιπλέον βάρος. Δηλαδή για επιστροφή προϊόντος με βάρος έως 5 kg με υπαιτιότητα πελάτη λόγω υπαναχώρησης, συνολικά χρεώνεστε με κόστος 7,50 € και σας επιστρέφονται τα υπόλοιπα χρήματα που πληρώσατε. Για προϊόντα άνω των 5 kg (πραγματικού ή ογκομετρικού βάρους) που επιστρέφονται, εκτός των προαναφερόμενων χρεώσεων, επιβαρύνεστε για κάθε επιπλέον κιλό με 1 € (ισχύει τόσο για το πραγματικό κόστος αποστολής όσο και για το κόστος επιστροφής του προϊόντος).

 

 New Account Register

Already have an account?
Log in instead Ή Reset password